Badkamerrenovatie

Badkamerrenovatie

Wie droomt er nou niet van een nieuwe badkamer? Een nieuwe badkamer zorgt ervoor dat u uw dag pas écht goed begint. Compleet vernieuwen is natuurlijk een optie. Het is echter ook mogelijk om de huidige badkamer in een nieuw kleedje te steken, zodat de badkamer er weer modern uitziet. Vaak kunnen de voorzieningen nog prima mee en geeft het vervangen, of renoveren van het sanitair en de douche al het gewenste resultaat. Het komt vaak voor dat de badkamer nog in goede staat is, op bijvoorbeeld de douche na. Door het opsporen van lekken en het opnieuw plaatsen van leidingen zorgt u voor een solide basis voor de badkamerrenovatie. Vraag via het contactformulier vrijblijvend meerdere offertes aan van klusjesmannen uit uw regio.

Sanitair vernieuwen

Sanitair vernieuwen

Sanitair vernieuwen als vorm van badkamerrenovatie doen wij volgens de regels van de kunst. Indien uw badkamer er nog goed uitziet loont het om alleen het sanitair te vernieuwen tijdens de renovatie. Een nieuw toilet, douche, bad, kraan of wastafel draagt bij aan de sfeer van een nieuwe badkamer. Door het sanitair te vernieuwen wordt niet alleen het uiterlijk verbeterd, ook de functionaliteit van de badkamer gaat omhoog. Een fijne stortdouche (of bad) en een hangtoilet in de badkamer ziet er niet alleen modern uit, het is ook erg praktisch. Maar waar begint u tijdens de badkamerrenovatie? Is het bad of de wastafel als eerste aan de beurt? Via Brenda vergelijkt u vrijblijvend offertes bij diverse klusjesmannen bij u in de buurt.

Badkamer renoveren

Douche renoveren

De douche renoveren is vaak het eerste wat gedaan wordt tijdens een badkamerrenovatie. Het vernieuwen of renoveren van de (verouderde) douche loont. Problemen in de douche worden snel hersteld. Denk aan lekkages of vochtproblemen. Ook het ombouwen van een bad (incl. douche) naar een inloopdouche is een mogelijkheid tijdens het renoveren. Dit past meer bij de huidige levensstijl van mensen en het comfort van een (ruime) inloopdouche is enorm. Door het vernieuwen, of renoveren van de badkamertegels, of de douchekranen (en -koppen) krijgt uw douche een compleet nieuwe uitstraling. Na al die jaren is het vaak ook geen overbodige luxe om de afdichting en waterdichtheid nogmaals te controleren en eventueel te verbeteren.

Nieuwe badkamertegels

Wanneer het sanitair is vernieuwd tijdens de renovatie blijven natuurlijk de badkamertegels over. Indien de tegels een verouderd patroon bevatten verstoort dat vaak de frisse uitstraling van de badkamer. Nieuwe badkamertegels plaatsen is dan de uitkomst. De keuze is enorm. Kiest u voor natuurstenen tegels, keramische of cement tegels? Elke soort heeft zijn eigen grootte en dikte. U wilt natuurlijk jarenlang genieten van de badkamertegels, overweeg dus goed de voor- en nadelen. Zo geven natuurstenen tegels bijvoorbeeld een luxe en warme uitstraling, hebben ze een erg lange levensduur en zijn ze iets duurder dan keramische tegels. Keramische tegels zijn erg duurzaam en gebruiksvriendelijk, maar zien er minder natuurlijk uit.

Kleine badkamerrenovatie

Heeft u het idee dat het totaalpakket van badkamerrenovatie te duur wordt? Dan is een kleine badkamerrenovatie ook een goede oplossing. Door één van de bovenstaande vormen van renovatie te kiezen kan er ook al een geheel nieuwe sfeer gecreëerd worden in de badkamer. Renovatie door het ligbad te vervangen door een inloopdouche, het staande toilet vervangen door een hangende variant, of het vernieuwen van de kraan en wastafel, zijn vormen van een kleine badkamerrenovatie. Ook het vervangen van vloer- en wandbetegeling valt nog onder de noemer ‘kleine badkamerrenovatie’. Een nieuw badkamermeubel doet soms ook al wonderen tijdens het renoveren.

Zelf doen of uitbesteden?

Kleine badkamerwerken voert u gemakkelijk zelf uit. Met doe-het-zelf lijstjes, filmpjes en praktische tips komt u al een heel eind. Een badkamer make-over wordt natuurlijk lastiger. Het creëren of renoveren van uw droombadkamer is geen klus die u klaart in enkele dagen. Daarnaast is het vervangen van leidingwerk specialistisch werk. Bent u dus van plan om meerdere vormen van badkamerrenovatie uit te voeren kies dan voor een renovatiespecialist. Naast de hoge efficiëntie en de perfecte afwerking, zorgt het uitbesteden ervoor dat u meer tijd heeft om na te denken over de materiaalkeuze, het ontwerp en de keuze uit de sanitaire technieken.

Kosten

Het moge duidelijk zijn dat de kosten van het renoveren erg variabel zijn. Indien het om een kleine badkamerrenovatie gaat haalt u de kosten naar beneden door het zelf te doen. Kiest u ervoor om de renovatie uit te besteden? Dan hangen de kosten vooral af van de materiaalkeuze, de grootte van de badkamer, de keuze van de toestellen, het eventuele leidingwerk en de nodige werken tijdens de renovatie. Moeten er bijvoorbeeld afbraakwerken uitgevoerd worden tijdens de renovatie? Of is dat al gedaan? De kosten die aanbieders rekenen voor de badkamerrenovatie zijn niet altijd gelijk. Het loont daarom om contact met ons op te nemen over de kosten en mogelijkheden.

Badkamerrenovatie offerte

Vrijblijvend contact

Door vrijblijvend contact met ons op te nemen weet u zeker dat u kiest voor de beste aanbieder voor de badkamerrenovatie. Brenda bestaat uit een netwerk van badkamerrenovatie experts. Wanneer u een offerteaanvraag doet krijgt u meerdere offertes van de badkamerrenovatie toegestuurd. Op die manier kiest u altijd voor de meest geschikte aanbieder. U betaalt nooit teveel voor de renovatie en doordat u informatie op maat krijgt aangeboden versnelt u het keuzeproces van de renovatie. Voor renovatie van badkamers bent u bij ons aan het juiste adres! Door onze badkamerrenovatie geniet u weer optimaal van uw badkamer. Badkamerrenovatie loont!