CV-ketel

CV-ketel

Een cv ketel is onmisbaar in elke woning. U wilt natuurlijk niet in de kou zitten, zeker niet in de winter. U vindt hier informatie over de verschillende soorten zoals een hoogrendementsketel. Daarnaast leest u over het onderhoud zoals ontluchten van een gasketel. Wij zijn een netwerk van klusjesmannen in heel Vlaanderen.

Vrijblijvend contact opnemen

Wanneer u het offerteformulier invult ontvangt u maximaal vijf offertes van installateurs uit de omgeving. U vergelijkt de offertes op aanbod en prijzen. Op deze manier kunt u altijd kiezen voor een vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs voor uw klus. Laat de cv-installatie door een expert ontluchten of installeren.

Verwarmingsketel onderhoud

VR- of HR-combiketel?

Als u een cv ketel wilt plaatsen hebt u onder andere de keuze uit een VR- of HR-combiketel. Een HR-combiketel heeft een Hoog Rendement. De combiketel werkt efficiënt en is daarom erg kostenbesparend. De prijs van een hoogrendementsketel is erg snel terug verdiend omdat deze een laag verbruik heeft. Bij het aanschaffen van een hoogrendementsketel hebt u de keuze uit verschillende soorten. Er is bijvoorbeeld een standaard hoogrendementsketel maar ook een HR+ combiketel. Een VR-combiketel staat voor Verbeterd Rendement. Deze is goedkoper dan een hoogrendementsketel maar heeft tevens minder rendement. De combiketel is daarom vooral geschikt in kleine ruimtes of huurhuizen. Een HRe-ketel is een hoogrendementsketel die ook elektriciteit opwekt.

CV-ketel installatie

Mazoutketel

Een mazoutketel is wellicht interessant wanneer aardgas niet beschikbaar is in uw woning. Een mazoutketel stookt namelijk stookolie, oftewel mazout, om het huis op te warmen. De aanschafprijs van een mazoutketel is hoger dan die van een andere soort verwarmingsketel. Een mazoutketel heeft namelijk een aparte tank waar de olie in opgeslagen zit. Tegenwoordig is een mazoutketel tevens een hoogrendementsketel. De nieuwere ketels halen namelijk een rendement van circa 98%. Een mazoutketel moet elk jaar gekeurd worden en is minder milieuvriendelijk dan een andere verwarmingsketel. Een mazoutketel is echter wel erg veilig. U bent daarnaast onafhankelijk van een netwerk en bijkomende kosten bij een mazoutketel.

Cv ketel huren of kopen?

U kunt een cv ketel huren of kopen. Als u niet in één keer het volledige bedrag wilt betalen dan is huren een optie. De huur van een cv ketel ligt tussen de €20,- en €35,- per maand. Bij huurkosten inbegrepen zijn de cv ketel, onderhoud, installatie en garantie. Er wordt meestal een contract afgesloten van circa 15 jaar. Hierna is de levensduur van de cv ketel bereikt. Houd er rekening mee dat het huren van een cv ketel uiteindelijk duurder is dan het kopen. Bij een contract van 15 jaar kost uw cv ketel circa €3.600,- tot €6.300,-. Een losse cv ketel kost circa €3.000,-. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag via het contactformulier meerdere offertes aan bij specialisten uit uw regio.

Onderhoud verwarmingsketel

Onderhoud aan een verwarmingsketel is wettelijk verplicht. Onderhoud moet elke twee jaar plaatsvinden. Laat u het onderhoud liever doen door een installateur? Een installateur reinigt en controleert de cv installatie evenals de schouw of rookgasafvoer. Daarnaast controleert hij de verbranding en algemene staat van de verwarmingsketel. Als onderhoud kunt u zelf de verwarmingsketel ontluchten en bijvullen. Wanneer uw radiator lauw blijft of als deze lawaai maakt, dan zit er lucht in. Ontluchten doet u gemakkelijk zelf. U doet de cv installatie uit en draait alle ontluchtingsventielen open om te ontluchten. Doe dit bij alle radiatoren in uw woning totdat er water uitkomt. Een installateur kan eventueel voor u ontluchten.

Voordelen goed onderhouden gasketel

Dat onderhoud aan een verwarmingsketel wettelijk verplicht is geeft al aan hoe belangrijk het is. Onderhoud zorgt er namelijk voor dat u en uw huisgenoten veilig zijn. Een slecht onderhouden gasketel kan leiden tot gevaarlijke situaties zoals het vrijkomen van koolstofmonoxide. Koolstofmonoxide ontstaat wanneer aardgas onvolledig verbrandt, het is erg gevaarlijk. Onderhoud aan uw gasketel kan dit voorkomen. Daarnaast verlengt regelmatig onderhoud de levensduur van de gasketel. Het rendement van een goed onderhouden gasketel is daarnaast hoger. Er is dankzij onderhoud een kleinere kans op een storing waardoor u in de winter vrijwel zeker bent van een warm huis.

Gasketel vervangen

Na circa 12 tot 15 jaar moet u uw gasketel vervangen. In sommige gevallen werkt de verwarmingsketel op dat moment nog goed. Toch betaalt u mogelijk onnodig teveel stookkosten. Is een reparatie van uw gasketel duurder dan de hele cv installatie vervangen? In dat geval is vervangen van de ketel de beste optie. Een ander voordeel van vervangen is dat u met een nieuwe verwarmingsketel een optimaal rendement behaalt. Bovendien stijgt de waarde van uw woning na het vervangen. Het is verstandig om de gasketel te laten installeren door een installateur. Het is slim om dit in de zomer te doen. De zon verwarmt uw woning en de gasketel is hierdoor klaar voor de winter.

Gasketel onderhoud

Verwarmingsketel merken

Bent u op zoek naar een nieuwe cv installatie? U heeft de keuze uit vele merken. Een aantal merken zijn Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant en Atag. Alle merken bieden kwalitatieve cv ketels aan in verschillende prijsklassen. Eén van de bekendere merken is Nefit. Deze Europese marktleider in HR verwarmingsketels staat bekend vanwege de betrouwbaarheid, lage onderhoudskosten en lange levensduur. Vaillant is tevens één van de merken waarbij u terecht kunt als u op zoek bent naar een verwarmingsketel van kwaliteit. Het merk probeert met steeds innovatievere producten te komen. Bij Remeha zit u goed voor een gasketel op stookolie of gas. U hebt de keuze uit vele modellen.

mazoutketel onderhoud

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

U hebt de keuze uit vele verschillende soorten gasketels zoals de hoogrendementsketel. Wilt u uw verwarmingsketel laten ontluchten of zoekt u een installateur die uw cv installatie kan plaatsen? Zoek niet verder! Wij zijn een netwerk van klusjesmannen in heel Vlaanderen. Hierdoor zit er altijd een installateur in uw regio. U kunt gratis en geheel vrijblijvend ons offerteformulier invullen. Na het invullen ontvangt u maximaal vijf offertes. De offertes vergelijkt u met elkaar op prijzen en aanbod. Vervolgens kiest u zelf de installateur met de beste voorwaarden en de scherpste prijs. Vragen over een cv installatie zijn tevens van harte welkom. We helpen u graag!