Dakwerken

Dakwerken

Is uw dak toe aan onderhoud of een reparatie? U vindt hier meer informatie over de verschillende dakwerken. De verscheidene soorten bedekking komen aan bod evenals de kosten van dakwerken. Zoekt u een dakdekker die dakwerken voor u wil uitvoeren? U zit hier goed! Wij zijn een netwerk van klusjesmannen werkzaam in Vlaanderen. Onze dakwerkers hebben vele jaren ervaring in tal van dakwerken.

Gratis offerte aanvragen

Via het offerteformulier vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan van dakwerkers uit uw regio. Deze vergelijkt u op basis van aanbod en prijzen. Op deze manier kiest u zelf de dakdekker voorzien van de scherpste prijs en de beste voorwaarden. Onze dakwerkers helpen u graag bij al uw dakwerken!

dakrenovatie

Dak vernieuwen of dakrenovatie?

Is een dakreparatie vereist? Als de dakconstructie nog goed is maar de dakbedekking niet, dan is een dakrenovatie de juiste keuze. In dat geval is alleen het vernieuwen van de dakbedekking nodig. Bij deze dakwerken kunt u ervoor kiezen om tegelijkertijd een onderdak en isolatie te installeren. Het is tevens een mooi moment om een dakraam of dakkapel te installeren. Als de dakconstructie zijn beste tijd heeft gehad dan is alles vernieuwen de juiste keuze. Wilt u een snelle dakrenovatie? Het installeren van een overzetdak is wellicht een goed idee. Het vernieuwen van uw dak met een overzetdak is een goedkope en snelle mogelijkheid.

dakpannen vernieuwen

Hellend of plat dak?

Wanneer een plat dak in slechte staat is dan is een reparatie of het vernieuwen van de dakbedekking erg belangrijk om lekkages te voorkomen. Het vernieuwen van een plat dak wordt veelal gedaan met bitumen, EPDM of PVC. Tijdens het vernieuwen of een gehele plat dak renovatie is een groendak tevens een leuke optie. Bij de dakwerken van een groendak worden planten en struiken op de overdekking geplaatst. De levensduur van de constructie neemt hierdoor toe waardoor een nieuwe dakrenovatie minder snel nodig is. Gedurende het vernieuwen van een hellend dak wordt veelal gebruik gemaakt van dakpannen.

Dakpannen leggen

U hebt de keuze uit vele verschillende soorten dakpannen. Er zijn betonnen dakpannen en keramische dakpannen. Gedurende een dakrenovatie gaat het plaatsen van betonnen dakpannen zeer snel. Een keramische dakpan ziet er authentiek uit, is tevens erg duurzaam en gaat lang mee. Daarnaast hebt u de keuze uit een platte of holle dakpan. Welke dakpan het meest geschikt is tijdens het vernieuwen hangt onder andere af van de helling van de daken. Het plaatsen van dakpannen kunt u het beste laten doen door een dakdekker. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een dakrenovatie opnieuw snel nodig is.

EPDM plaatsen

EPDM bestaat uit synthetisch rubber. EPDM heeft weinig onderhoud nodig en daarnaast een lange levensduur. Het is daarom zeer geschikt om te plaatsen op een plat dak. Andere voordelen van EPDM zijn dat het beloopbaar is, het is UV-bestendig en milieuvriendelijk. EPDM kunt u bij zowel een plat dakrenovatie als bij nieuwbouw plaatsen. Tijdens het plaatsen van EPDM moet soms de oude dakbedekking en de dakrand weggehaald worden. De dakwerker brengt in de hoeken kimfixatie aan om scheuren en krimpen te vermijden. Vervolgens kan de dakdekker de EPDM folie plaatsen met behulp van lijm. Daarna wordt alles afgewerkt. De afwerking is zeer belangrijk om lekkages te voorkomen.

Dakgoot reparatie

Naast een reparatie van dakbedekking is een reparatie van een dakgoot soms nodig. Verzuurt vuil of een kapotte of verstopte dakgoot kunnen een lekkage veroorzaken. Wanneer uw dakgoot lekt is een reparatie erg belangrijk indien u ongemakken wilt voorkomen. Een kapotte dakgoot is namelijk heel vervelend en kan veel schade veroorzaken. Hoe een dakgoot gerepareerd moet worden hangt af van het materiaal waar deze uit bestaat. De meeste dakgoten bestaan uit PVC. Het installeren van een polyester, zinken of koperen dakgoot tijdens een dakrenovatie is echter ook mogelijk. Een dakwerker kan het repareren van een dakgoot van u overnemen.

Dak isoleren

Het plaatsen van isolatie gedurende een dakrenovatie is erg verstandig. Warmte stijgt op, na het isoleren van uw overkapping bespaart u daarom veel energie. U hebt de keuze uit verschillende materialen waarmee u kunt isoleren. Isolatiewol is hier één van, dit is het meest gebruikte materiaal bij het isoleren van hellende daken. Ook isolatieplaten of losse isolatie zoals gespoten PUR komt veel voor. Het isoleren van een plat dak is mogelijk op drie manieren. Bij het isoleren van een koud plat dak ligt het materiaal onder het dakbeschot, bij een warm plat dak op de dakconstructie. Een omgekeerd plat dak komt vaak voor gedurende een dakrenovatie. Hierbij wordt het isolatiemateriaal op de dakafdichting gelegd.

daken ontmossen

Ontmossen van daken

Eén van de minder bekende soorten dakwerken is ontmossen. Mos kan de kwaliteit van uw overdekking aantasten. Dakpannen met mos worden namelijk poreus waardoor regenwater binnen komt. Hierdoor is de kans op een lekkage steeds groter. Bovendien zien schone daken er een stuk mooier uit. Het ontmossen van daken is dus erg belangrijk. Het ontmossen wordt gedaan met een reinigingsmiddel of juist zonder een reinigingsmiddel. Of er een middel gebruikt moet worden tijdens het ontmossen hangt af van de mate van vervuiling. Bij een lichte vervuiling gebeurt het ontmossen alleen met een hogedrukreiniger. Daarnaast gaat het schoonmaken van een plat dak anders dan bij de hellende versie.

dakwerken prijzen

Prijs dakwerken

U bent natuurlijk benieuwd naar de kosten van dakwerken. De prijs van een dakrenovatie hangt af van verschillende factoren. Is bijvoorbeeld alleen een dakrenovatie voldoende of is het vernieuwen van de gehele dakbedekking vereist? En welke soort dakbedekking wenst u? Het vernieuwen van dakpannen kost circa €25,- per m2. Wilt u direct isolatie aanbrengen? Dan gaat de prijs omhoog. De prijs van het aanbrengen van nieuwe dakbedekking bij een plat dak kost circa €30,- tot €80,- per m2. Complete nieuwe, hellende daken kosten gemiddeld €1.700 per m3. Als u een prijsindicatie van uw dakwerken wenst kunt u het beste offertes aanvragen.

dakbedekking vervangen

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Zoekt u een dakdekker die een dakreparatie voor u wil uitvoeren? Wat voor dakwerken u nodig hebt, hier zit u goed! Wij zijn een netwerk van klusjesmannen met veel ervaring op het gebied van dakwerken. Als u het contactformulier invult ontvangt u maximaal vijf offertes. Het aanvragen van offertes is kosteloos en geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. U vergelijkt ze op aanbod en prijzen. Vervolgens kiest u zelf uit een van de offertes een dakwerker uit uw omgeving met de beste voorwaarden en de scherpste prijs. Vragen over dakwerken zijn tevens van harte welkom.