hovenierswerkzaamheden

Hovenierswerkzaamheden

Bij hovenierswerkzaamheden horen verschillende aspecten zoals boomverzorging, de aanleg van tuinen en tuinonderhoud. Is tuinieren niet uw favoriete bezigheid en laat u onderhoud liever over aan een hovenier? Onze gelieerde vakmannen nemen u de hovenierswerkzaamheden uit handen.

Gratis offertes aanvragen

Laat uw gegevens en een omschrijving van de klus achter via het contactformulier, dan ontvangt u zo spoedig mogelijk meerdere offertes. Nadat u de offertes hebt vergeleken kiest u zelf het bedrijf uitkiezen die de hovenierswerkzaamheden komt uitvoeren. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit nergens aan vast. We zijn u graag van dienst!

tuinontwerp

Tuinontwerp en -aanleg

Een mooie voor- of achtertuin begint met een tuinontwerp. Een tuinontwerp geeft de indeling en sfeer van de gewenste achtertuin weer. Een tuinontwerp zorgt er bovendien voor dat tuinen niet bestaan uit losse elementen, maar dat deze één geheel zijn. U geeft aan of u een landelijke tuin of juist een strakke, moderne tuin wilt. Wanneer de vormgeving en routing zijn aangegeven in het tuinontwerp, dan is het tijd voor de invulling en de plantenkeuze. Als het tuinontwerp door u is goedgekeurd dan begint de hovenier met de tuinaanleg. Voor hovenierswerkzaamheden zoals tuinaanleg is kennis en vakmanschap nodig. Het is daarom verstandig om (bepaalde onderdelen van) het tuinaanleg over te laten aan een hovenier.

gazon aanleggen

Gazon aanleggen

De meeste tuinen hebben een mooi gazon. Het aanleggen van gras is een lastige klus. Als u tijdens de tuinaanleg een gazon plaatst dan kunt u kiezen tussen graszoden of graszaad. Een gazon aanleggen met graszaad is een stuk voordeliger, gemiddeld €1,50,- tot €2,- per m2. Inzaaien is bovendien lichamelijk minder zwaar werk. Een nadeel is echter dat u het gras pas na 2 tot 3 maanden echt kunt gebruiken. Het graszaad is bovendien lastig te verdelen en het kan opgegeten worden door vogels. Met graszoden hebt u binnen een dag een mooie grasmat. U kunt het na een week al betreden. Het plaatsen van graszoden is echter 4 keer zo duur als inzaaien.

Vijver aanleggen

Ook het plaatsen van een vijver is populair tijdens tuinaanleg. Een vijver past zowel in een moderne tuin als in een landelijke tuin. Vijvers zorgen voor leven in uw tuin. Een vijver heeft een aantrekkingskracht op insecten en amfibieën maar ook op mensen. Vijvers geven bovendien een rustgevend gevoel. Indien u een vijver toevoegt aan het tuinontwerp dan hebt u de keuze uit verschillende soorten. Een tuinvijver, of siervijver is het meest populair. Planten en vissen spelen de hoofdrol. Een koivijver is speciaal voor het houden van koikarpers. Tot slot is er de zwemvijver. Deze vijver is opgedeeld in een zwemgedeelte en een natuurlijk filtergedeelte met moerasplanten.

Aanleg terras

Ook het aanleggen van een terras hoort bij hovenierswerkzaamheden. Het aanleggen van een terras is geen eenvoudige klus. U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van uw terras kunnen genieten. Het is daarom verstandig om voor dit onderdeel van de tuinaanleg een hovenier in te huren. De hovenierswerkzaamheden van een mooi terras beginnen bij een goede fundering. Een verzakking van het terras is namelijk vervelend en soms zelfs gevaarlijk. Een hovenier zorgt daarnaast voor de juiste afwatering. Indien uw terras niet op de juiste manier afloopt dan blijft regenwater liggen waardoor de tegels glibberig blijven. Heeft een hovenier het terras juist aangelegd? Dan is weinig onderhoud nodig.

tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Regelmatig tuinonderhoud zorgt ervoor dat u elke dag van uw achtertuin zult genieten. Bij tuinonderhoud horen onder andere onderhoud aan het gazon, bomen snoeien en andere boomverzorging, onkruid verwijderen en de tuinbeplanting verzorgen. Het is belangrijk dat u onkruid zo spoedig mogelijk verwijdert, voordat het zich verspreidt. Verwijder het onkruid inclusief wortel, anders hebt u binnen de kortste keren weer last van onkruid. U moet tuinbeplanting snoeien, geef de beplanting regelmatig water en indien nodig plantenvoeding. Onderhoud aan uw gazon bestaat uit het maaien, bemesten en besproeien in droge periodes. Het is mogelijk om een tuinman in te huren voor het benodigde tuinonderhoud.

boomverzorging

Boomverzorging

Boomverzorging is erg belangrijk. Een boom groeit snel, de meeste moet u gemiddeld eens in de 2 tot 3 jaar snoeien. Onderhoud aan bomen moet op de juiste manier en zeer zorgvuldig worden gedaan. Als u dit niet doet dan is het een mogelijkheid dat u de boom verwondt. Ten behoeve van de boomverzorging is het verstandig om een snoeikalender te hebben. Wanneer u bomen in de verkeerde maand gaat snoeien is het mogelijk dat ze ziek worden. Bent u bezig met tuinonderhoud? Als u bomen gaat snoeien is het belangrijk dat het tuingereedschap scherp is. Hierdoor herstelt de boom sneller. U mag een tak bovendien niet te ver of te dicht bij de stam snoeien.

Onderhoud van uw gazon

Een mooi en groen gazon vergt veel onderhoud en inspanning. Ook onderhoud aan het gras valt onder hovenierswerkzaamheden. Het is dan ook mogelijk om hiervoor een hovenier in te huren. Bij onderhoud aan uw gazon hoort regelmatig maaien. In de zomermaanden moet dit om de week, in de lente en nazomer wekelijks. Het gras mag niet te kort gemaaid worden omdat het zich dan niet kan beschermen tegen de zon. Tijdens het maaien verdwijnen voedingsmiddelen uit het gras. Door te bemesten vult u dit aan. Dit moet een keer in maart/april, een keer in juni/juli en tot slot in september/oktober. Daarnaast moet u gras in droge periodes eens per week besproeien.

Schutting laten plaatsen

Bij het aanleggen van tuinen hoort uiteraard een omheining zoals een schutting. Wilt u een schutting laten plaatsen? Ook dit kan een hovenier voor u doen. Het aanleggen van een schutting creëert privacy in uw tuin. U hebt de keuze uit verschillende soorten tuinschermen. Een houten tuinscherm is het meest gebruikelijk, deze past in elke tuin. Hebt u een moderne tuin? Wellicht is een kunststof tuinafscheiding iets voor u. Dit is weerbestendig, het rot niet en heeft geen onderhoud nodig. Een andere optie is een groene tuinafscheiding van bijvoorbeeld hedera. Hierbij is wel tuinonderhoud nodig, deze moet u namelijk geregeld snoeien.

hovenier

Prijzen

Wilt u hovenierswerkzaamheden laten uitvoeren? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijzen. De prijzen hangen af van de soort hovenierswerkzaamheden. De kosten van tuinaanleg zijn afhankelijk van het oppervlak van de voor- of achtertuin. Bij tuinen kleiner dan 300m² moet u rekening houden met gemiddelde prijzen tussen de €250,- en €400,-. Wilt u een hovenier inhuren voor tuinonderhoud? Deze kost circa €35,- tot €50,- per uur. Groot tuinonderhoud aan gemiddelde tuinen kost circa €800,- tot 1.000,-. Wilt u een vijver? De prijzen hiervan hangen af van de soort vijver. Een kleine vijver hebt u al vanaf €1.000,- en een tuinvijver vanaf €2.000,-.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Houdt u niet van boomverzorging, snoeien en ander tuinonderhoud? Het is mogelijk om voor tuinonderhoud een hovenier in te huren. Als u een vakman zoekt die uw hovenierswerkzaamheden kan uitvoeren dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van menig hovenier in heel Vlaanderen. Vul vandaag nog het contactformulier in, dan zorgen wij ervoor dat u gratis en vrijblijvend meerdere (max. 5) offertes toegestuurd krijgt. U vergelijkt hiervan de prijzen en voorwaarden, vervolgens kiest u zelf welk bedrijf bij u langs komt voor het uitvoeren van de hovenierswerkzaamheden zoals boomverzorging en het snoeien van struiken.