Keukenrenovatie

Keukenrenovatie

Tijd om de keuken te vervangen of toch maar renoveren? Waarschijnlijk kijkt u hoe dan ook op tegen de rompslomp wat het vernieuwing-, of renovatieproces met zich meebrengt. Wekenlang geen keuken, veel opruimwerk en natuurlijk de kosten. Hier is gelukkig een oplossing voor. Keukenrenovatie is een goede optie om de rompslomp te voorkomen! Het renoveren bespaart geld, er hoeft geen sloopwerk plaats te vinden tijdens de renovatie en u zit niet weken zonder keuken. Een keukenblok is immers bijna nooit volledig afgeschreven, opknappen is dus goed mogelijk en compleet vervangen is meestal overbodig. Vaak is de keuken simpelweg niet meer van deze tijd. Al deze zaken zijn eenvoudig op te lossen, en te verbeteren, met keukenrenovatie.

Gratis offertes aanvragen

Benieuwd naar de prijzen van keukenrenovatie? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. Gegarandeerd vakwerk tegen scherpe prijzen.

keukendeuren vervangen

Keukendeuren vervangen

Veelvoorkomende redenen om de keukendeuren te vervangen tijdens de keukenrenovatie zijn: de folie laat los, de kleur en uitstraling is niet meer van deze tijd, de keukendeurtjes hangen scheef of sluiten slecht. Vaak komen deze problemen (met name de folie die loslaat) voor als de keuken rond de 8 à 9 jaar oud is. Het vervangen van de keukendeuren tijdens de renovatie zorgt ervoor dat de keuken geheel anders oogt. De keukendeuren bepalen immers het grootste gedeelte van de uitstraling van de keuken. Tijdens de renovatie is er veel keuze in de verschillende vormen en kleuren van de keukendeuren. Hoogglans, mat, houtdecor, bijna alles is mogelijk tijdens het renoveren van de keukendeuren.

keukendeuren renoveren

Keukenkasten renoveren

Ook de frontjes vervangen van de keukenkasten (bv de apothekerskast) is een vorm van keukenrenovatie die bijdraagt aan de frisse uitstraling van de keuken. Kiest u ervoor om de keukenkasten te renoveren, dan is het vaak handig dat de renovatiespecialist langskomt om de verschillende monsters te demonstreren. Het is erg belangrijk dat u in het echt ziet hoe de kleur en het materiaal oogt. Daarnaast is het handig om voor het opknappen te kijken hoe de kleur past bij het keukenwerkblad en de rest van uw keukeninrichting, bijvoorbeeld de apothekerskast. Nieuwe frontjes op de keukenkasten en keukendeuren zorgen voor een compleet nieuwe uitstraling. Deze vorm van renovatie zorgt voor een waardestijging van uw huis. Keukenrenovatie loont!

Keukenfrontjes

Keukenfrontjes zijn er in alle soorten en maten. Keukenfrontjes zijn de voorkanten van de deuren en lades van het keukenblok, welke het uiterlijk van de keuken bepalen. Zelfs het keukeneiland en de apothekerskast bevatten vaak frontjes. Bij binnenkomst van de keuken vallen vaak de keukenfrontjes (van de apothekerskast) als eerste op. Wanneer u niet tevreden bent over de kleur, stijl of de kwaliteit, is dat dus storend. Het vervangen van de keukenfrontjes tijdens de keukenrenovatie loont dan enorm. Het frame van het keukenblok is vaak nog goed en dient dus als renovatiebasis. Het is van belang goed naar de duurzaamheid en de prijs van de frontjes te kijken tijdens de keukenrenovatie.

Keuken spuiten

Nog een optie om de keuken te renoveren is door het keukenblok of keukeneiland te spuiten tijdens de keukenrenovatie. Door keukenspuiters in te schakelen tijdens de renovatie geeft u uw keuken een make-over. U moet echter goed op de ondergrond letten tijdens de renovatie. Niet elke houtsoort is geschikt om overgespoten te worden. Ook kan een loslatende folielaag een hindernis vormen tijdens het renoveren. De verf hecht dan niet goed tijdens het renoveren. Wanneer er rekening wordt gehouden met deze randvoorwaarden, kan het opnieuw spuiten van het keukenblok of keukeneiland tot een prachtig resultaat leiden. Spuiten tijdens de renovatie is namelijk veel gladder dan schilderen.

Ander keukenwerkblad

Een versleten keukenwerkblad oogt erg slordig. Als de rest van de keuken renovatie heeft ondergaan, of er nog goed uitziet, dan loont het om het versleten werkblad te vervangen of te renoveren. Het zorgt voor een prachtig resultaat tijdens keukenrenovatie. Een volledig nieuw keukenwerkblad tijdens de renovatie laat uw keuken weer stralen. Eén optie is om het werkblad compleet te vervangen, maar het is in sommige gevallen ook mogelijk om het keukenwerkblad te renoveren met nieuw materiaal. Dunne tegels, bijvoorbeeld. Hoe dan ook, elk materiaal tijdens de renovatie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een werkblad van kunststof heeft bijvoorbeeld weinig onderhoud nodig en een houten werkblad geeft een warme uitstraling.

Prijzen

Wat zijn de prijzen van de keukenrenovatie? De renovatieprijzen worden bepaald door meerdere factoren tijdens de keukenrenovatie. Denk aan de grootte van de keuken, het soort materiaal dat u wilt gebruiken tijdens de renovatie en de onderdelen van de keuken die u wilt renoveren. Het kostenplaatje verandert wanneer u kiest om ook de inbouwapparatuur te vervangen tijdens de keukenrenovatie. Renovatie is in bijna alle gevallen een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe keuken. Bijkomend voordeel van renoveren is dat het minder tijd kost en het opknappen veel milieuvriendelijker is. De prijzen van de renovatie hangen dus volledig af van wat uw wensen zijn, en wat uw budget is om de keuken te renoveren.

keuken renoveren offerte

Vrijblijvend offertes vergelijken

Kan uw keukenblok wel een renovatie gebruiken? Voor keukenrenovatie bent u bij Brenda, het netwerk van professionele klusjesmannen, aan het juiste adres. Wilt u dat uw renovatieklus vakkundig uitgevoerd wordt? Neem dan snel contact met ons op voor de badkamer- of keukenrenovatie. Het grote voordeel van Brenda’s keukenrenovatie is dat u meerdere offertes krijgt toegestuurd van de renovatie. U kiest dan voor de renovatiespecialist die het beste bij uw renovatieklus past. Zo bent u verzekerd van het feit dat u niet teveel betaalt voor uw keukenrenovatie klus. Keukenrenovatie was nog nooit zo eenvoudig! Vul het contactformulier in met uw vraag over het renoveren, of omschrijving van de renovatieklus, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.