Zoekt u een loodgieter of ontstoppingsdienst in Ronse? Bij ons zit u goed!

Via Brenda vergelijkt u erkende loodgieters op prijs en kwaliteit. Scherpe prijzen voor rioleringswerken, dakwerken, sanitair en CV-ketel installatie!

loodgieter Ronse

Loodgieter Ronse

Van een lekkende kraan tot het aanleggen van centrale verwarming: de loodgieters uit ons netwerk staan voor u klaar. Het takenpakket van een loodgieter blijft maar groeien, denk aan werkzaamheden omtrent de riolering, het sanitair, lekkages en dakwerken. Schakelt u een loodgieter uit ons netwerk in? Dan weet u zeker dat u te maken heeft met een ervaren vakman. Combineer dat met de mogelijkheid om kosteloos offertes te vergelijken en u begrijpt waarom veel mensen een loodgieter inschakelen via ons netwerk.

Gratis offerte aanvragen

Vraag via het contactformulier naar de mogelijkheden en prijzen. Wij sturen u snel na uw offerteaanvraag meerdere offertes toe van loodgieters uit Ronse.

Herstellingen, reparaties en verstoppingen

Veel van onze klanten uit Ronse denken dat een loodgieter alleen actief is op het gebied van het ontstoppen van het riool en afvoer. Loodgieters kunnen echter tevens vele andere klussen voor u uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een rioolreiniging, herstellingen aan het sanitair of het ledigen van de septische put. Ook reparaties en andere klussen omtrent de riolering vallen binnen de diensten van een loodgieter. Een voorbeeld van een reparatie is het herstel van een verkalkte kraan, een herstelling van een lekkende waterleiding of het repareren van een gescheurde douchebak. Wij garanderen snelle en vakkundige hulp van loodgieters bij de verschillende rioleringswerken.

Laatste klantbeoordeling

Toen ik thuiskwam van werk zag ik dat mijn hele keuken onder water stond. Snel op internet gezocht op loodgieter en bij Brenda.be uitgekomen. Uitstekend en snel geholpen!
Pieter Janssens, Ronse

Werkzaam in Ronse

De loodgieters van onze ontstoppingsdienst zijn werkzaam in heel Vlaanderen, onder andere in Ronse. Dit betekent dat wanneer het riool verstopt is, er altijd met spoed een professional van onze ontstoppingsdienst bij u thuis kan zijn, om het probleem te verhelpen. Voor andere werkzaamheden als rioolreiniging en het vervangen van een deel van de riolering, is het noodzakelijk een afspraak te maken. Onze loodgieters komen met alle plezier bij u langs voor advies op maat, of sturen u desgewenst een aantal vrijblijvende offertes toe. Wij verzekeren u dat elke loodgieter uit ons netwerk in Ronse ruime ervaring heeft.

Werkgebied

sanitair installateur Ronse

Sanitair installateur

Om zeker te weten dat het sanitair zorgt voor voldoende wooncomfort, adviseren wij om het sanitair minimaal eens in de 20 jaar te vervangen. Nieuw sanitair kunt u het beste laten installeren door een erkend loodgieter of installateur uit Ronse. De installateur kan eerst samen met u kijken naar de staat van het sanitair, en de afvoer, en u daarna adviseren over de te maken keuzes. Het kan zijn dat het niet nodig is nieuw sanitair te installeren, in een aantal gevallen is het voldoende om een reparatie uit te voeren. Is het badkameronderdeel ouder dan 15 jaar, dan is vervanging altijd de beste keuze.

ontstoppingsdienst Ronse

Snelle ontstoppingsdienst

Zoals gezegd bieden wij een snelle ontstoppingsdienst in Ronse. Dit betekent dat wanneer de WC verstopt is, wij binnen korte tijd bij u kunnen zijn voor het ontstoppen. De medewerkers van onze ontstoppingsdienst maken hiervoor gebruik van speciale technieken en materialen, waardoor u al snel weer gebruik kunt maken van het sanitair. Het voordeel van een dergelijke ontstoppingsdienst is dat de loodgieters volledig gericht zijn op het snel en vakkundig afhandelen van het probleem. U profiteert spoedig van een goed werkend sanitair en optimaal wooncomfort.

afvoer verstopt Ronse

Afvoer verstopt?

Wanneer de afvoer verstopt is, dan zijn er verschillende technieken die u zelf kunt toepassen om deze te ontstoppen. Een beproefde techniek is het mengen van azijn en soda, of soda met warm water. Deze combinatie zorgt ervoor dat vetresten oplossen en zorgen er zo voor dat alles weer netjes doorloopt. Bij de afvoer van de douche kunt u ook proberen gebruik te maken van een standaard ontstopper. Wanneer uw pogingen geen effect hebben, dan zijn professionele gereedschappen zoals een ontstoppingsveer nodig. Een ontstoppingsveer doorbreekt de verstopping of zal dit door het smalle gedeelte van de afvoer duwen.

wc ontstoppen Ronse

WC ontstoppen

Het ontstoppen van de WC is tevens een klusje die eventueel eigenhandig is uit te voeren. Het ontstoppen van de WC kan met behulp van waterdruk, of met een chemisch ontstoppingsmiddel. Wij adviseren onze klanten uit Ronse over het algemeen om niet te snel naar de chemische ontstopper te grijpen. Dit kan namelijk een schadelijk effect hebben op het milieu. en op de levensduur van het sanitair. Wilt u toch een chemische ontstopper gebruiken? Houdt er dan rekening mee dat na verloop van tijd scheuren kunnen ontstaan in het riool, en daarmee lekkage onder de grond.

septische put ledigen Ronse

Septische put ledigen

Bij veel woningen in Vlaanderen is een septische put geplaatst. In een septische put zorgen bacteriën voor de afbraak van het slib. Door het gebruik van schoonmaakmiddelen en toiletpapier kan het echter voorkomen dat er een harde laag aan de bovenzijde van de septische put ontstaat. Dit zorgt voor een verstopping van de afvoer en daarmee een storing van de septische put. Een erkend loodgieter kan ervoor zorgen dat de septische put snel geledigd wordt. Laat dit periodiek doen om problemen te voorkomen.

riool ontkalken Ronse

Ontkalken

Een verstopt riool is zeer vervelend, en leidt tot een groot ongemak. Wilt u voorkomen dat u contact op moet nemen met één van onze loodgieters voor een rioolreiniging, reparatie of de ontstoppingsdienst? Onderhoud uw riool dan goed. Door uw afvoer en riool regelmatig te ontkalken voorkomt u dat er verstoppingen ontstaan, en is ook de kans op een noodzakelijke reparatie een stuk kleiner. Het ontkalken kan met behulp van vloeibare ontkalkers, maar ook laten weken van de verschillende afvoeronderdelen is een goede oplossing.

rioleringswerken Ronse

Rioleringswerken

De term rioleringswerken staat voor alle klussen die een loodgieter kan uitvoeren op het gebied van riolering. Hierbinnen vallen klussen als rioolreiniging en herstellingen van de riolering. Maar ook een eenvoudige herstelling aan het sanitair kan binnen de rioleringswerken vallen. Voor alle klussen omtrent de riolering is het mogelijk een professioneel loodgieter in te schakelen. Een loodgieter zal over het algemeen een brede opleiding hebben gehad, en u dan ook snel en vakkundig kunnen ondersteunen bij de verschillende klussen.

rioolreiniging Ronse

Rioolreiniging

Zoals gezegd valt ook een rioolreiniging binnen de rioleringswerken. Bij een dergelijke reiniging wordt het hele riool (of een deel) doorgespoeld, zodat verstoppingen worden voorkomen. Na een rioolreiniging is het tevens mogelijk een rioolinspectie te laten uitvoeren. Bij een rioolinspectie worden alle buizen gecontroleerd op eventuele noodzakelijke herstellingen. Op deze manier bent u grote schade voor en voorkomt u lekkages en stankoverlast. Op zoek naar een loodgieter die voor u de reiniging kan uitvoeren? Wij helpen u graag!

waterleiding leggen Ronse

Waterleiding leggen

Veel van onze klanten denken dat het niet mogelijk is om zelf de waterleiding te leggen. Het leggen van waterleidingen is echter goed eigenhandig uit te voeren, zolang u maar gebruik maakt van flexibele slangen van PVC. Deze waterleidingen zijn met name geschikt voor koudwater leidingen. Wilt u de leidingen van de boiler vervangen? Dan zijn de koperen leidingen meer geschikt. Wij adviseren om hiervoor wel de hulp van erkende loodgieters uit Ronse in te roepen. Zo loopt u geen risico op problemen met de warmwater voorziening. De installateur helpt u graag!

keukenkraan vervangen Ronse

Keukenkraan vervangen

Wanneer er bij uw woning veel kalk in het water zit, dan zal uw keukenkraan snel verkalken. Hoe vaker u warm water gebruikt, hoe eerder de kraan zal verkalken. Dit komt doordat de kalk in het water reageert met de hitte. Hoewel het mogelijk is om kranen te ontkalken is het na verloop van tijd noodzakelijk om de kraan te vervangen. Wanneer u kiest voor een kraan met dezelfde aansluiting, dan kunt u deze plaatsen op de aansluiting van de oude keukenkraan. Met een beetje handigheid kunt u dit zelf doen of er anders een klusjesman voor inschakelen.

douchekraan plaatsen

Douchekraan plaatsen

Wilt u graag besparen op het water- en energieverbruik? Dan is de plaatsing van een thermostaatkraan een goede keuze. Het aansluiten van een thermostaatkraan kan door u eigenhandig worden uitgevoerd. Het is hierbij belangrijk dat u voordat u begint altijd de hoofdkraan sluit, en ook de hoger gelegen kranen dicht maakt. Is het voor de thermostaatkraan nodig dat u een gasleiding vervangt? Schakel dan de hulp van een erkende installateur in. Het werken met gas kan bij verkeerd gebruik risicovolle situaties opleveren.

lekdetectie Ronse

Lekdetectie

Door ouderdomslijtage of een beschadiging van de waterleiding kan er op diverse plaatsen in de leidingen een lek ontstaan. Het ontdekken van deze lekkage is in de meeste gevallen lastig, omdat het gaat om minieme scheurtjes of gaatjes. Specialisten op het gebied van lekdetectie maken daarom gebruik van speciale technieken zoals ultrasone detectie om deze kleine lekkages op te sporen. Het voordeel van deze nieuwere technieken is dat hiervoor vrijwel geen hak- en breekwerk hoef te worden uitgevoerd. Wij helpen u graag.

douchebak plaatsen

Douchebak plaatsen

Om te voorkomen dat de douche teveel ruimte inneemt, of dat het water door de hele badkamer stroomt, is het plaatsen van een douchebak aan te raden. De installatie van een kunststoffen douchebak wordt hierbij door de loodgieters uit Ronse aangeraden. Waarom PVC? Omdat dit warme aanvoelt dan metaal, en minder lawaai oplevert. Daarbij komt dat bij de installatie van een metalen douchebak deze geaard moet worden. Bij de meeste van onze leveranciers zijn douchebakken in vele soorten, maten en modellen verkrijgbaar.

hang wc plaatsen Ronse

Hang wc plaatsen

Is uw toilet sterk verouderd en wilt u zoveel mogelijk ruimte creëren in uw toiletruimte of badkamer? Wellicht dat een hangtoilet wat voor u is. Een hang wc heeft in de meeste gevallen een stortbak die achter een muur wordt verwerkt, en neemt zelf ook weinig ruimte in. Een ander voordeel van een zwevend toilet is dat het gemakkelijker is met schoonmaken. Wij raden aan om voor de installatie een erkend loodgieter uit Ronse in te schakelen. Deze zal het hang toilet snel en vakkundig voor u plaatsen.

centrale verwarming Ronse

Centrale verwarming

Bijna iedere woning heeft het tegenwoordig: centrale verwarming. De centrale verwarming bestaat uit verschillende onderdelen die er samen voor zorgen dat uw woning of bedrijfspand lekker warm blijft. De belangrijkste vier onderdelen vormen de CV-ketel, de leidingen, radiatoren en de thermostaat. Bij een eventuele storing begint de vakman vaak bij de verwarmingsketel, aangezien dat het hart is van de centrale verwarming. Past uw oude, centrale verwarming niet meer bij uw interieur? Overweeg dan om nieuwe radiatoren te laten plaatsen door een installateur uit ons netwerk.

cv ketel installatie Ronse

CV-ketel installatie

Is uw CV-ketel tussen de 12 tot 15 jaar oud? Of wilt u simpelweg uw stookkosten verminderen? Overweeg dan om uw CV-ketel te vervangen voor een nieuwe, energiezuinige variant. U heeft de keuze uit drie soorten, namelijk een: combiketel, mazoutketel en condensatieketel. Welke verwarmingsketel het meest geschikt is hangt uiteraard af van uw wensen. De combiketel is ideaal als u de ketel en boiler wilt combineren. De mazoutketel is handig als er geen gas in uw woning beschikbaar is. De condensatieketel zorgt voor een hoge besparing op stookkosten.

onderhoud verwarmingsketel

Wettelijk onderhoud verwarmingsketel

Wist u dat het onderhoud van uw verwarmingsketel wettelijk verplicht is? Afhankelijk van uw type CV-ketel is het verplicht om jaarlijks of tweejaarlijks een onderhoudsbeurt uit te laten voeren door een loodgieter. Een verwarmingsketel op gas moet tweejaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen. Een CV-ketel op stookolie (mazout) of vaste brandstof zoals hout, moet jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen. Dit geldt voor zowel particulieren als bedrijven. Houd er rekening mee dat de gebruiker verantwoordelijk is voor het onderhoud. Bij een huurwoning moet dus de huurder de verwarmingsketel laten onderhouden.

condensatieketel

Condensatieketel

Wilt u een maximaal rendement? Dan is een condensatieketel, ook wel hr-ketel genoemd, een goede keus. Benieuwd hoe een dergelijk systeem precies werkt? In tegenstelling tot een traditionele CV-ketel maakt een condensatieketel ook gebruik van de warmte in de rookgassen. Dergelijke systemen zijn dus erg milieuvriendelijk en zuinig. De installatie van een condensatieketel is vandaag de dag ook de nieuwe norm. Er bestaan twee varianten: een mazout condensatieketel en een gascondensatieketel. Benieuwd naar de kosten van een ketel installateur? Vraag vrijblijvende offertes aan.

dakwerken Ronse

Dakwerken

Heeft uw dak een reparatie nodig of wilt u een complete renovatie laten uitvoeren? De loodgieters uit ons netwerk helpen u graag bij al uw dakwerken. Indien uw dak geregeld een reparatie nodig heeft is het verstandiger om een complete dakrenovatie uit te laten voeren. Denk aan het aanbrengen van nieuwe dakbedekking, zoals EPDM. Gebruikt u uw schuur of zolder als leefruimte? Dan is het erg verstandig om ook dakisolatie toe te passen. Zo kunt u tot wel €500,- per jaar besparen op stookkosten.

dakgoot herstellen Ronse

Dakgoot herstellen

Tijdens het herstellen van de dakgoot kijken de loodgieters eerst of een kleine reparatie voldoende is. Soms is het plaatsen van een nieuwe dakgoot onvermijdelijk tijdens de dakwerken. Kleine reparaties voert men vaak uit met behulp van EPDM, Mariseal of Erverseal. Ook soldeert men vaak het zink om zo de lekkage te verhelpen. De kosten die de loodgieters in rekening brengen bij dergelijke dakwerken hangen af van de beschadigingen en welke reparatiemethode men toepast. Laat u de dakgoot vervangen? Dan heeft u de keuze uit de materialen zoals zink, PVC aluminium en koper.

dakpannen leggen Ronse

Dakpannen leggen

Dakpannen zijn nog steeds erg populair als dakbedekking van een hellend dak. Wilt u uw dakpannen laten vervangen? De dakwerken experts uit ons netwerk helpen u graag. De vakmannen zorgen voor een goede voorbereiding, brengen een onderdak aan en plaatsen de panlatten. Tot slot leggen ze de dakpannen en zorgen ze voor een goede verankering. Tip: overweeg meteen om (extra) dakisolatie aan te laten brengen. Door de werkzaamheden te combineren bespaart u op de totaalkosten. Kiest u betonnen, keramische of kunststof dakpannen?

dakrenovatie Ronse

Dakrenovatie

Is uw dak van uw woning of bedrijfspand in Ronse toe aan een renovatie? Bij platte daken brengt men vaak bitumen of EPDM aan. Bitumen gaat tot zo’n 25 jaar mee en EPDM tot wel 50 jaar. Wel kost EPDM gemiddeld twee keer zo veel. Wilt u een hellend dak laten vernieuwen? Overweeg dan om meteen een dakkapel of dakraam te plaatsen of isolatie aan te brengen. Bij dergelijke dakwerken moeten de dakpannen toch worden verwijderd, wat u dus bespaart op de totale kosten.

loodgieter offerte Ronse

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een snelle ontstoppingsdienst? Hebt u vragen aan een installateur over het herstel van uw WC? Of wilt u weten wanneer het noodzakelijk is de septische put te ledigen? Via ons contactformulier kunt u gemakkelijk en snel al uw vragen stellen. Wij zullen uw hulpvraag spoedig beantwoorden en sturen u desgewenst een aantal vrijblijvende offertes toe die u zelf met elkaar kunt vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Zo kiest u altijd voor de loodgieter of installateur uit Ronse die het beste bij u past! Wij garanderen een hoogwaardig vakmanschap, tegen aantrekkelijke prijzen. Uw riool, sanitair, CV of dakwerken zijn bij ons in goede handen.