Ontstoppingsdienst

Ontstoppingsdienst

Is uw afvoer of riool verstopt? Onderneem dan snel actie! Neem contact met ons op via het contactformulier en u ontvangt spoedig reactie. Er is niets vervelender dan dat u continu moet strijden tegen een verstopte wc of riolering. Het ontstoppen moet snel gebeuren, zodat u ergere verstoppingen voorkomt. Is uw afvoer verstopt? U hoeft dan niet meteen de ontstoppingsdienst in te schakelen. Zelf in actie komen is ook een mogelijkheid. Zo kunt u de sifon van de wastafel losdraaien en schoonmaken of met een ontstopper de gootsteen ontstoppen. Het gebruik van een ontstoppingsveer is nog een wapen tegen de verstopte afvoer of het riool. Met ontstoppingsmiddelen krijgt u ook vaak de troep uit de verstopte afvoer. Let hierbij goed op om wat voor afvoerbuis het gaat, zodat u beschadigingen (aan de plastic afvoerbuis) voorkomt.

WC verstopping

Verstopte WC

Is uw wc verstopt? In veel gevallen is de wc verstopt door een object, zoals een wc-rol. U kunt dan met een rubberen handschoen dit object uit de weg ruimen. Lukt hiermee het ontstoppen niet? Dan is het gebruik van afwasmiddel en water een optie om de wc te ontstoppen. Wanneer u een beetje afwasmiddel en een emmer warm water in de wc giet, dan helpt dat vaak al om de verstopping te ontstoppen. Het water mag niet koken, zodat u beschadigingen voorkomt. Laat het geheel vijf minuten inwerken. Indien bovenstaande methodes niet werken is het gebruik van een ontstopper vaak effectief. Ontstoppingsmiddel is de laatste oplossing om de wc te ontstoppen, aangezien dit middel erg slecht voor het milieu is.

afvoer ontstoppen

Riool verstopt

Veel mensen gebruiken het riool niet waarvoor het bedoeld is. Alles wordt (per ongeluk) weggespoeld, van vrouwelijke hygiëne producten tot complete geurblokjes. Ook kan het zijn dat u moet ontstoppen doordat de afvoeraansluitingen niet goed werken. Wanneer de wastafel als enige het water niet goed doorlaat ligt de verstopping waarschijnlijk aan het sifon. Open het sifon en maak die goed schoon. Een simpele ontstopper helpt vaak ook al. Wanneer meerdere afvoeraansluitingen niet werken is het probleem dat u wilt ontstoppen vaak groter. Dan is het riool onder uw huis of in uw tuin verstopt. Zelf ontstoppen is dan heel lastig. Kies dan voor een ontstoppingsdienst die snel en op professionele wijze kan ontstoppen.

Afvoer ontstoppen

Een verstopte afvoer zorgt voor problemen in de wc, de douche en de gootsteen. Dit komt meestal door overtollige etensresten. Veel mensen spoelen borden leeg onder de kraan. Dat is niet handig. Wanneer u de borden eerst schoonveegt met keukenpapier is dat een stuk beter voor de afvoer. Een zeefje in de gootsteen helpt vaak ook al, zodat de etensresten niet in de afvoer terecht komen. De etensresten en het vet zorgen ervoor dat het riool verstopt. Haren zijn daarnaast vaak een boosdoener van een verstopte afvoer. Voordat u het weet doen de problemen zich weer voor en moet u de ontstoppingsdienst bellen om de afvoer en het riool te ontstoppen.

Septische put ledigen

Wilt u uw septische put ledigen of reinigen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij zijn namelijk meer dan alleen een ontstoppingsdienst. Een septische put vol met bacteriën breekt op natuurlijke wijze de ontlasting af. De bacteriën ‘eten’ alle verontreinigingen uit het afvalwater. Door de komst van zware schoonmaakmiddelen wordt de bacteriologische huishouding in de beerput verstoord. Hierdoor verwerken bacteriën minder afvalwater. Verbouwingen in de keuken en badkamer zorgen er soms voor dat de doorstroom in de afvoeren sneller is geworden. Hierdoor hebben de bacteriën in de beerput het een stuk zwaarder. Als uw septische put vol is moet u die zo snel mogelijk ledigen. Voor het ledigen van de septische put wordt een kolkenzuiger ingezet door de ontstoppingsdienst.

riolering ontstoppen

Afwasmachine verstopt

Problemen met de afwasmachine? Kijk eerst eens goed of er ook een knik in de afvoerslang zit. Of dat etensresten en een kalkaanslag de afvoerslang verstoppen. Mocht dit niet het probleem zijn, kijk dan zelf even goed naar mogelijke oorzaken voordat u de ontstoppingsdienst inschakelt. Het kan bijvoorbeeld aan een verstopte filter liggen. Wanneer de vaatwasser verbonden is met de afvoer van de spoelbak van de gootsteen, kijk dan even goed of deze niet verstopt is. Als geen van bovenstaande zaken aan de orde is, is er vaak iets anders aan de hand. Dan is bijvoorbeeld de pomp van de afwasmachine, of het riool verstopt. Neem dan altijd contact op met een ontstoppingsdienst.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Kunt u zelf niet de verstopping uit de weg ruimen? Kies dan voor de ontstoppingsdienst van Brenda. Het grote voordeel van Brenda is dat het bestaat uit een netwerk van riool en afvoer experts. Via Brenda zorgt u ervoor dat u altijd de beste ontstoppingsdienst kiest. Doordat u meerdere offertes krijgt toegestuurd maakt u zelf de keuze uit de beste aanbieder. Zo betaalt u nooit teveel en schakelt u eenvoudig en snel de ontstoppingsdienst in. Al uw verstoppingen ruimen wij uit de weg. Onze ontstoppingsdienst zorgt voor een permanente oplossing voor het verstopte afvoerkanaal of riool. Met Brenda’s ontstoppingsdienst was (uw wc) ontstoppen nog nooit zo gemakkelijk!