rioleringswerken

Rioleringswerken

Voor problemen met het riool schakelt u een specialist in rioleringswerken in. Doordat bij rioleringswerken een bepaalde expertise komt kijken, is het niet verstandig om zelf aan het werk te gaan. Bovendien is voor het aansluiten op het riool toestemming nodig van de gemeente en het aanleggen hiervan zijn werkzaamheden die vaak in opdracht van de gemeente uitgevoerd moeten worden. Als u problemen heeft met een verstopping laat u deze daarom ook ontstoppen door een expert in rioleringswerken. Wij sturen u vrijblijvende offertes toe zodat u eenvoudig prijzen kunt vergelijken voor rioleringswerken.

Direct contact

Direct hulp nodig? Neem contact met ons op via het contactformulier en u ontvangt spoedig reactie.

Riolering aanleggen

Bij het aanleggen van riolering dienen er wetten gevolgd te worden. Daardoor is het handiger om een expert in rioleringswerken in te schakelen voor het aanleggen, in plaats van het zelf te doen. Zo moet er bij het aanleggen van de riolering rekening gehouden worden met scheiding van hemelwater en afvalwater. Dit is tegenwoordig verplicht, ook als er verderop in straat de riolering van beide wateren weer samen komt. Het aanleggen doet u eventueel zelf, zorg er dan voor dat u op de hoogte bent van de wetgeving voor het aanleggen. Daarnaast wint u eenvoudig advies in bij een expert in rioleringswerken.

Riool ontstoppen

Het kan voor komen dat de riolering verstopt is. Als er bijvoorbeeld iets door het toilet is gespoeld wat hier niet thuis hoort is de kans groot dat het toilet of een afvoer verstopt raakt. Wanneer u last heeft van een riool of toilet dat verstopt is, gaat u eerst zelf aan het werk met ontstoppen. Als het ontstoppen niet lukt met een plopper, dan is het verstandig om een vakman in rioleringswerken in te schakelen. Hij biedt u ontstoppingsdienst. Door een vakman in te schakelen voor ontstoppingsdienst laat u de afvoer ontstoppen waardoor u weer gebruik kunt maken van alle afvoeren in huis.

Camera inspectie

Doordat riolering vaak onder de grond zit of op plekken waar men niet zo goed bij kan en doordat dit natuurlijk niet goed van binnen bekeken kan worden, is het mogelijk om te kiezen voor camera inspectie. Bij camera inspectie kan een vakman op het gebied van rioleringswerken met een camera bekijken wat er aan de hand is in het riool. Na camera inspectie kan er gekeken worden of er sprake is van een verstopt riool en welke vorm van ontstoppen het beste is. Doordat camera inspectie met speciale apparatuur uitgevoerd wordt, schakelt u hiervoor een expert op het gebied van rioleringswerken in.

Verstopt afvoer en toilet

Wanneer het water in het toilet of een afvoer weer omhoog komt, kan dat er op wijzen dat de afvoer of het toilet verstopt zit. Doordat deze in connectie staan met het riool, kan het zelfs zo zijn dat de problemen daar al beginnen. Voor het ontstoppen van de afvoer en toilet gaat u eerst zelf aan het werk, met bijvoorbeeld een plopper of ontstoppingsveer. Lukt het ontstoppen niet, dan schakelt u een loodgieter in voor het ontstoppen. Doordat zij apparatuur hebben voor ontstoppen en zelfs ontstoppingsdienst kunnen leveren, hebben zij vaak meer mogelijkheden om de afvoer te ontstoppen.

toilet ontstoppen

Rioolreiniging

Uiteraard komt er veel troep voorbij in een riool, waardoor het verstandig is om af en toe een expert in te schakelen voor het reinigen hiervan. Door inspectie wordt er vastgesteld of er problemen zijn in het riool. Vervolgens gaat men aan het werk met bijvoorbeeld het ontstoppen door middel van ontstoppingsdienst en zorgt de vakman op het gebied van rioleringswerken voor het reinigen. Daarnaast kan het zijn dat men tijdens het reinigen er achter komt dat sommige delen van de riolering vervangen moeten worden. In dat geval gaat hij aan het werk met het vervangen en aanleggen van nieuwe riolering.

Riolering vervangen

Zoals we weten, kan het zijn dat de vakman tijdens het reinigen of ontstoppen er achter komt dat het nodig is om de riolering vervangen moet worden. In dat geval moet de oude riolering verwijderd worden, waarna men begint met het aanleggen van een nieuwe. Het leggen van nieuwe riolering laat u over aan een vakman, aangezien er bij het aanleggen nogal wat expertise van rioleringswerken komt kijken. Wilt u meer informatie over het vervangen en het leggen van nieuwe riolering? Wij helpen u graag verder. Vul het formulier in, u ontvangt van ons vrijblijvende offertes om eenvoudig prijzen te vergelijken.

riolering ontstoppen

Vrijblijvend offertes vergelijken

Het aanleggen van een riool is werk waarbij het vereist is om kennis te hebben van de werkzaamheden en de wetgeving omtrent het riool. Daarom is het verstandig om bij werkzaamheden aan het riool, zoals ontstoppen of aanleggen, een vakman in te schakelen. Zo zorgt een expert op het gebied van rioleringswerken voor ontstoppingsdienst, of het leggen van nieuwe riolering. Bij het aanleggen, vervangen of reinigen van het riool schakelt u een expert in rioleringswerken in. Wij helpen u graag, vul daarom het formulier in zodat u eenvoudig prijzen kunt vergelijken voor werkzaamheden omtrent het riool, zoals het leggen hiervan.